فهرست ها

حضور معاون توسعه کتابخانه ها و ترویج کتاب خوانی نهاد در برنامه «سلام صبح بخیر» شبکه ۳

مهدی رمضانی معاون توسعه کتابخانه ها و ترویج کتاب خوانی با حضور در برنامه «سلام صبح بخیر» به تشریح اقدامات نهاد کتابخانه های عمومی کشور برای بزرگداشت ایام هفته کتاب و روز کتاب، کتاب خوانی و کتابدار پرداخت.

 

رمضانی در ادامه با رد نگاه برخی رسانه‌ها در خصوص پرداختن به جنبه منفی مطالعه در کشورمان با تشریح وضعیت مطالعه در میان اقشار کودک و نوجوان گفت: کودکان و نوجوانان به عنوان سرمایه‌های اجتماعی آینده کشورمان هستند که در حوزه نشر بیشترین چرخه اقتصادی را به خود اختصاص داده‌اند و این نشان می‌دهد که خانواده امروز برای این حوزه سرمایه‌گذاری می‌کند. این نقطه مثبتی است که رسانه‌ها به آن نمی‌پردازند. البته مسئولیت این موضوع تنها با نهاد کتابخانه‌ها نیست. ما در نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور مسئولیت توسعه کتابخانه‌ها و ترویج کتاب‌خوانی را داریم.

معاون توسعه کتابخانه‌ها و ترویج کتاب‌خوانی با اشاره به فعالیت‌های نهاد در حوزه ترویج فرهنگ مطالعه گفت: اگر سال ۱۳۹۹ را به دلیل شیوع کرونا که شاخص‌ها را به‌هم‌ریخته است، کنار بگذاریم در سال ۱۳۹۸ مراجعه به کتابخانه‌های عمومی بیشتر از قبل شده است و عمده دلیل آن‌هم افزایش قیمت کتاب است. منطقاً ما به عنوان متصدی کتابخانه‌های عمومی می بایست مخزن کتابخانه‌های عمومی و مجموعه‌سازی‌مان را غنی‌تر و به‌روزتر کنیم تا مورد استفاده مردم قرار گیرد.

وی در خصوص دسترسی آسان مردم به کتاب تصریح کرد: دسترسی آسان مردم به کتاب چه از نظر فروشگاهی و کتابخانه‌ای و چه مجازی از نکات مهم و مورد توجه است. در کشورهای بزرگی مثل امریکا که در حوزه مطالعه دارای رتبه و شاخص هستند کتاب الکترونیک تأثیری بر فروش فیزیکی کتاب نگذاشته است. 

رمضانی تأکید کرد: بر اساس آمارهایی که داشتیم سال ۹۸-۹۷ به‌طور متوسط ۵۰ میلیون مراجعه به کتابخانه‌های عمومی داشتیم و این مراجعه امسال اتفاق نیفتاده است.

معاون توسعه کتابخانه‌ها و ترویج کتاب‌خوانی نهاد افزود: در حوزه مطالعه کتاب الکترونیک در کتابخانه های عمومی مشکل قانونی داریم و هنوز مشخص نشده است که فروش کتاب الکترونیک یا مطالعه آن باید دارای چه شاخص‌هایی باشد اما برای ترویج کتاب‌خوانی در این ایام سعی شده از ظرفیت فضای مجازی استفاده شود و ده‌ها هزار محتوای کتاب‌محور تولید و منتشر شده است. همچنین از ظرفیت کتاب الکترونیک بعضی از خدمت رسانان و اپلیکیشن ها استفاده شده و در این راستا تفاهم‌نامه‌هایی را امضا کردیم و در اختیار اعضای فعال گذاشتیم. در این مرحله حدود ۲۵۰ هزار عضو کتابخانه عمومی از این امکان بهره‌مند شدند. البته ما با نمایندگان مجلس شورای اسلامی هم در نشست‌هایی که داشتیم این موضوع را مطرح کردیم تا در بحث قانون‌گذاری خلأهای موجود در این زمینه برطرف شود.

رمضانی در ادامه بر ضرورت قرار گرفتن مطالعه در اوقات فراغت مردم و نقش دستگاه‌ها و مسئولان بر ایجاد نیاز به مطالعه در مردم تأکید کرد و گفت: مسابقات کتاب‌خوانی یکی از راه‌های علاقه‌مند کردن مردم به مطالعه است. ما در نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در همین ایام کرونا با برگزاری دهمین جشنواره کتاب‌خوانی رضوی شاهد مشارکت بیش از ۱ میلیون و ۳۰۰ هزار شرکت‌کننده بودیم.

رمضانی در پایان بر ضرورت اهدای کتاب برای غنی کردن منابع کتابخانه‌های عمومی تأکید کرد و خواستار مشارکت مردم در زمینه اهدای کتاب به کتابخانه‌های عمومی شد.

گفتی است مهدی رمضانی در  ایام هفته کتاب با حضور در شبکه‌های مختلف تلویزیونی از جمله برنامه «عطسه» شبکه ۳ و «دوربین امید» شبکه امید به تشریح اقدامات نهاد در حوزه ترویج فرهنگ مطالعه و ایام هفته کتاب و گرامیداشت روز کتاب، کتاب‌خوانی و کتابدار پرداخته بود.

فیلم گفت و گوی مهدی رمضانی با برنامه «سلام صبح بخیر» را از اینجا ، برنامه «عطسه» شبکه ۳ را از اینجا و برنامه «دوربین امید» شبکه امید را از اینجا دریافت کنید.

اخبار و اطلاعیه